Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

LeBron James postao prvi košarkaš u NBA istoriji koji je ubacio 40.000 poena

LeBron James
Foto: Screenshot/YouTube
LeBron James

James je završio s 26 poena i devet asistencija, a slijedio ga je Rui Hachimura s 23 poena

LeBron James postao je prvi košarkaš u NBA istoriji koji je postigao 40.000 poena, ne računajući doigravanje. Do jubilarnoga koša stigao je u drugoj četvrtini utakmice LA Lakersa i Denver Nuggetsa, no branitelji naslova prvaka pokvarili su svečanu atmosferu u Los Angelesu pobijedivši 124:114.

Jamesu je do jubileja trebalo devet poena na ovoj utakmici, a do okruglih 40.000 došao je u drugoj minuti druge četvrtine kad je okretom prošao Michaela Portera Jr. jedan na jedan, vinuo se na polaganje, promijenio ruku i zabio ljevicom. Za razliku od utakmice u kojoj je lani postao najbolji strijelac svih vremena, preskočivši Kareema Abdul-Jabbara, ovaj put igra nije zaustavljena kako bi se obilježio istorijski trenutak.

Double-double Jokića i Murraya, Porter gađao 10/10

Iako su Lakersi na poluvremenu imali osam poena prednosti, ona se do kraja treće četvrtine istopila, a Nuggetsi su utakmicu prelomili serijom 9-0 u posljednjim minutama. Osim Nikole Jokića, koji je zabio 35 poena uz 10 skokova i sedam asistencija, najveće zasluge za pobjedu idu Porteru, koji je do 25 poena i 10 skokova došao bez ijednog promašaja, šutirajući 10/10 iz igre, od čega 5/5 za tricu. Jamal Murray dodao je 24 i 11 asistencija.

Nuggetsima je to bil šesta uzastopna pobjeda nakon All-Star stanke i osma uzastopna nad Lakersima, računajući i lanjsko doigravanje, u kojem su ih pomeli 4:0 u finalu Zapada.

James je završio s 26 poena i devet asistencija, a slijedio ga je Rui Hachimura s 23 poena, dok je Anthony Davis ostao na 17 i 11 skokova nakon što su gosti iz Denvera promijenili obranu i zatvorili mu prilaze košu.

Denver je ovom pobjedom ostao treći na Zapadu, ali s omjerom 42-19 odmah je za petama Minnesoti (42-18) i Oklahoma Cityju (41-18), dok su Lakersi ostali deseti s 33-29. Iako im ne prijeti opasnost da izgube posljednju poziciju koja vodi u play-in, teško će direktno u doigravanje jer im šestoplasirani New Orleans Pelicansi bježe tri i pol utakmice (36-25).