Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Engleski Premiership

Legenda Cityja “ubila pauka”, titula sve izvjesnije na Etihadu (VIDEO)

kompany

Nakon pretposljednjeg kola, Manchester City je prvi na tabeli sa 95 bodova, dok je Liverpool drugi sa 94

Manchester City korak je bliže tituli engleskog prvaka, a za to je najzaslužniji sad već legendarni fudbaler ove ekipe, Vincent Kompany.

Nakon teže utakmice nego što se očekivalo, u 70. minuti hrabrom Leicesteru presudio je štoper Građana, i to pravim remek-djelom.

Ako se uzme u obzir trenutak u kojem je postignut, ovaj gol slobodno se već može proglasiti najboljim i najvažnijim ove sezone.

Još jedan momenat koji pokazuje koliko je važnu ulogu u večerašnjem meču odigrao Kompany zabilježio je fotoreporter, a prikazuje kako belgijski reprezentativac glavom blokira šut protivnika.

Nakon pretposljednjeg kola, Manchester City je prvi na tabeli sa 95 bodova, dok je Liverpool drugi sa 94.

To znači da će manchesterski klub krojiti svoju sudbinu u posljednjem meču sezone. Sve osim ubjedljivog trijumfa na gostovanju slabašnom Brightonu koji je već osigurao ostanak u ligi bila bi prava senzacija.

Da stvar bude gora za Liverpool, oni na svom terenu dočekuju najveće iznenađenje sezone, Wolverhampton, koji je skinuo skalpove skoro svim najvećim ekipama ove sezone.

Prema pisanju današnjih medija, Leicester bi zbog ovog poraza mogao inkasirati pet miliona funti, budući da je prilikom prodaje Mahreza u Manchester City u ugovor stavljena klauzula da će upravo taj iznos naplatiti ako City osvoji titulu.