Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gary Neville

Legenda Manchestera osula paljbu po engleskim klubovima: “Oduzmite im bodove, kaznite ih novčano”

neville2

“Uzmite im bodove, novac, kaznite ih! Usred smo pandemije i krize, klubovi su na rubu, a ova ekipa je na Zoom pozivima i raspravlja o svojoj pohlepi…”

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda Gary Neville razočaran je odlukom engleskih klubova da učestvuju u osnivanju novog evropskog takmičenja – Superlige.

Osuo je paljbu po Liverpoolu, Arsenalu, ali i svom Manchester Unitedu.

– Navijam za United već 40 godina, ali ovo je odvratno. Odvratno! Gade mi se United i Liverpool! Liverpool je kao nekakav klub naroda, United je radnički klub i onda idete u ligu iz koje se ne može ispasti! Ovo je čista pohlepa, vlasnici tih klubova nemaju veze s nogometom u Engleskoj. Ovdje postoje godine historije i navijače treba zaštititi! Zaradio sam od sporta, ulažem u nogomet i nisam protiv novca u fudbalu, ali principi poštenog takmičenja bi trebali biti najbitniji – rekao je Neville za SkySports pa se dotakao ironije po pitanu Uniteda i Arsenala:

– United i Arsenal ni ne igraju Ligu prvaka, Arsenal je u potpunom raspadu, Tottenham nije u Ligi prvaka i nema pravo biti tamo! Dosta je, ovo je kriminal! Kazneno djelo nad nogometom… Ovo je najveći sport na svijetu i kazneno djelo nad njim! Uzmite im bodove, novac, kaznite ih! Usred smo pandemije i krize, klubovi su na rubu, a ova ekipa je na Zoom pozivima i raspravlja o svojoj pohlepi. Sprdnja!