Počasni predsjednik Bayerna

Legenda tvrdi da se stvara novi nogometni svijet: Nema više transfera od 100 miliona

bayern tottenham

Cijene transfera će pasti i neće se moći vratiti na nivo koji je bio dosad barem sljedeće dvije ili tri godine, smatra Uli Hoeness

Pandemija koronavirusa znatno će uticati na svijet sporta, posebno na nogomet. Stručnjaci procjenjuju kako zbog teških financijskih situacija transfera od 100 miliona eura (ili više) neće biti.

Smatra tako i Bayernov počasni predsjednik Uli Hoeness.

“Njemačke vlasti rade senzacionalan posao. Sad je vrijeme da živimo solidarnost, ne samo da pričamo o njoj. U pitanju su ljudski životi, tako da bismo se svi trebali držati donesenih pravila i preporuka”, rekao je Hoeness za Kicker pa se dotaknuo budućnosti Bundeslige.

“Čak i utakmice bez publike garantiraju zaradu od TV prava, a ako to bude funkcioniralo, ne bi trebalo biti egzistencijalnih problema oko ove sezone. Ali ako utakmica ne bude do Božića, onda je postojanje cijele lige ugroženo. Teško je prognozirati, svi koji prognoziraju o novom mogućem terminu igranja su neozbiljni.”

Hoeness je potom zaključio.

“Koordinate bi se mogle malo promijeniti. Nemoguće je tvrditi, ali ne mogu sad zamisliti transfere od 100 miliona eura u skorijoj budućnosti. Cijene transfera će pasti i neće se moći vratiti na nivo koji je bio dosad barem sljedeće dvije ili tri godine jer su sve države pogođene. Izvjesno je itekako da ćemo dobiti novi nogometni svijet.”