Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

roy keane

Legenda Uniteda o Haalandu: Igra na nivou igrača iz engleske četvrte lige

haaland
Foto: IMAGO/Conor Molloy/News Images/IMAGOSPORT/Pixsell

Haaland je ove sezone u Premier ligi protiv ekipa iz Top 5 (uz City, to su Arsenal, Liverpool, Tottenham i Aston Villa) odigrao šest utakmica, a uspio je zabiti samo jedan gol

U derbiju 30. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City i Arsenal su odigrali bez golova, što je najviše razveselilo Liverpool koji je zadržao vodstvo na tabeli. City je imao daleko veći posjed lopte i više udaraca, međutim niti jedna ekipa nije željela previše riskirati.

Odbrana Arsenala je odigrala sjajnu utakmicu, a posebno je nevidljiv bio Erling Haaland. Čudesni norveški napadač ove je sezone u Premier ligi zabio 18 golova u 24 susreta te šest u sedam u Ligi prvaka, no statistika kaže da je prilično blijed u duelima s najjačim ekipama.

Haaland je ove sezone u Premier ligi protiv ekipa iz Top 5 (uz City, to su Arsenal, Liverpool, Tottenham i Aston Villa) odigrao šest utakmica, a uspio je zabiti samo jedan gol. Da nešto nije u redu, složio se i legendarni Roy Keane, koji je kao stručni komentator bio jako oštar prema igri Norvežanina protiv Arsenala. 

“Ovo je bilo jako loše. Njegova ukupna igra je jako slaba. Ispred gola je najbolji na svijetu, no ukupno je to jako loše. Igra mu je na nivou igrača iz engleske četvrte lige. Mora to popraviti kroz iduće godine i popravit će, ali mora na tome što prije raditi”, rekao je Keane.