Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Deportivo

Legendarni bivši prvak Španije nikad nije bio u gorem stanju, prijeti mu ispadanje u petu ligu

Deportivo je 2000. godine osvojio jedini naslov prvaka, a u sljedeće dvije sezone osvojio je drugo mjesto. U Ligi prvaka je 2004. godine stigao do polufinala nakon nevjerovatnog razbijanja branioca naslova Milana u uzvratnoj utakmici četvrtfinala

Deportivo iz La Corune je početkom vijeka bio jedan od najjačih španskih klubova, a sad mu prijeti ispadanje u peti razred španskog nogometa.

Deportivo je 2018. godine ispao iz Primere da bi prošle sezone završio na 19. mjestu Segunde i ispao u Segundu B, odnosno treću ligu. No, zbog reorganizacije španskog fudbala, prvak iz 2000. godine mogao bi završiti u petoj ligi.

Sadašnja Segunda B, u kojoj se Deportivo takmiči, od sljedeće sezone neće postojati. Španski savez uvodi dvije nove lige, Primeru RFEF i Segundu RFEF koje će biti treća, odnosno četvrta liga. Tercera Division, sadašnja četvrta liga, postat će peta liga i baš u njoj bi se Deportivo mogao naći.

Španski prvak iz 2000. godine trenutačno se nalazi na petom od deset mjesta skupine A u Segundi B. Prve tri ekipe izborit će nastup u Primeri RFEF, a momčadi od četvrtog do šestog mjesta igrat će u Segundi RFEF. Preostale četiri ekipe ispast će u petu ligu.

Zbog reorganizacije takmičenja, u Segundi B će se igrati samo 20 kola. Depor ih je odigrao 13 i trenutno ima tri boda i utakmicu više od Pontevedre, koja drži sedmo mjesto s kojeg se ispada u petu ligu.

Deportivo je u očajnoj formi jer nikoga u prvenstvu nije dobio od kraja novembra prošle godine. Zabio je samo sedam golova u 13 dosadašnjih utakmica, ali se svejedno do kraja prvenstva može izvući.

Deportivo je 2000. godine osvojio jedini naslov prvaka, a u sljedeće dvije sezone osvojio je drugo mjesto. U Ligi prvaka je 2004. godine stigao do polufinala nakon nevjerovatnog razbijanja branioca naslova Milana u uzvratnoj utakmici četvrtfinala.

Moćni, vjerovatno najjači Milan u historiji, slavio je u prvoj utakmici na San Siru 4:1, da bi španci u paklu Riazora izveli jedan od najvećih preokreta u historiji Lige prvaka i s 4:0 izbacili Ancelottijev tim.