Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legendarni defanzivac prekida nogometnu penziju (VIDEO)

lucio

Dobro je poznato da se nogometaši teško mire s činjenicom da moraju u penziju kada za to dođe vrijeme.

Neki se okrenu trenerskom pozivu, neki postanu menadžeri, neki zarađeni novac ulažu u biznis, dok se neki na kraju ponovno vrate igranju nogometa.

Jedan od ovih posljednjih je nezaboravni brazilski defanzivac Lucio koji se prije godinu dana penzionisao u indijskom Gou.

Međutim, sada se u 39. godini odlučio vratiti nogometu i igrat će za matičnu Gamu u regionalnom prvenstvu Brazila.

“Gama mi je puno pomogla na početku karijere, pa je obući njen dres nakon 20 godina velika radost i novi izazov za mene”, objasnio je Lucio koji svoju plaću daje privatnom sponzoru u zamjenu za oglašavanje kluba.

On je tokom karijere igrao za Guaru, Internacional, Bayer Leverkusen, Bayern Munchen, Inter, Juventus, Sao Paolo, Palmeiras i Gou. S Leverkusenom je igrao finale Lige prvaka, s Bayernom osvojio po tri titule Bundeslige i Kupa te dva Superkupa Njemačke.

Igrač Intera postao je 2009. i za tri sezone osvojio Ligu prvaka, Scudetto, Svjetsko klupsko prvenstvo, italijanski Superkup i dva Kupa.

Dres reprezentacije Brazila nosio je od 2000. do 2011. godine. Odigrao je 105 utakmica i zabio četiri gola, a osvojio je Svjetsko prvenstvo 2002. te Kup konfederacija 2005. i 2009. godine.