Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legendarni Edwin van der Sar završio na intenzivnoj u Splitu

Foto: Ajax
Edwin van der Sar

Vijest je potvrdio i Ajax na Twitteru

Legendarni nizozemski golman Edwin van der Sar (52) trenutno se nalazi na pretragama glave u KBC-u Split, na Odjelu intenzivne njege.

Dalmatinski portal saznaje da je tamo zaprimljen nakon krvarenja u mozgu i da je zadržan na posmatranju. U bolnicu je stigao u pratnji supruge Annemarie.

U ovom trenutku nije poznato je li Van der Sar u bolnicu stigao nakon povrede glave ili nakon što mu je pozlilo, no saznaje se da je nakon jakih glavobolja i određenih neuroloških smetnji helikopterom prebačen s Hvara u KBC Split, piše Slobodna Dalmacija.

Bit će podvrgnut dijagnostičkoj obradi kako bi se tačno utvrdilo što je dovelo do zdravstvenih tegoba.

Vijest je potvrdio i Ajax na Twitteru. Njegovo stanje je stabilno, javlja klub.

Legenda Ajaxa i Manchester Uniteda

Podsjetimo, tokom igračke karijere Van der Sar je bio jedan od glavnih igrača strašne Ajaxove generacije iz 90-ih godina, koja je 1995. godine osvojila Ligu prvaka.

S Manchester Unitedom je kasnije osvojio četiri naslova engleskog prvaka i Ligu prvaka 2008. godine te stekao status legende u oba kluba. Igrao je još za Juventus i Fulham te je s oba kluba osvojio Intertoto kup.

Krajem maja napustio je funkciju direktora u Ajaxu. Na toj je poziciji u svom matičnom klubu proveo 11 godina, a otišao je dvije godine prije isteka ugovora. Tokom većine njegovog mandata Ajax je bio dominantan u Nizozemskoj, a 2018. dosegnuo je i polufinale Lige prvaka.