Odmah operisan

Legendarni igrač Veleža Semir Tuce doživio infarkt

fc-luzern

Semir Tuce je karijeru zaršio u 31. godini. Nakon završetka karijere živi u gradu Kriensu

Legendarni fudbaler Veleža Semir Tuce jučer je imao srčani udar, te je odmah podvrgnut operaciji u kantonalnoj bolnici u Luzernu koja je sa uspjehom obavljena.

Zdravstveno stanje je mnogo bolje nego jučer, javljaju švicarski mediji, te oporavak ne bi trebao biti težak.

Semir Tuce je fudbalsku karijeru započeo u mostarskom Veležu, gdje ga i dan danas spominju kao vjerovatno najboljeg fudbalera koji je ikada nastupao za najveći hercegovački klub. Tuce je jedan od najboljih fudbalera u historiji BiH, te je bio standardan član slavne generacije “Veleža” 80-ih godina prošlog vijeka koja je vrhunac doživjela osvojanjem Kupa Maršala Tita 1986. godine. Sedam puta nastupao je u najboljoj selekciji Jugoslavije i postigao dva gola.

Semir Tuce je 1989. godine prešao u švicarski “Luzern”. Kako pišu tamošnji mediji, transfer je iznosio 1,9 miliona franaka, što je bio najveći iznos kojeg je ovaj klub isplatio bilo kom nogometašu. Za “Luzern” je igrao šest sezona, a najveći uspjeh je ostvario osvojivši Kup Švicarske 1992. godine. Semir Tuce je karijeru zaršio u 31. godini. Nakon završetka karijere živi u gradu Kriensu.

Podršku svoj legendi pružili su večeras i iz Veleža.

“Nakon uspješne operacije zbog pretrpljenog srčanog udara, našem Semiru želimo brz oporavak. Semire, Rođeni su uz tebe! Čekamo te na stadionu Rođeni”, poručili su iz Veleža.