Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Irska

Legendarni nogometaš iz BiH isključen protiv Reala zbog “mangupskog poteza”

gudelj

Po završetku igračke karijere Gudelj je postao član stručnog štaba kluba čija je legenda. U toj ulozi isključen je na jučerašnjoj utakmici Celta – Real (2:2) u 24. kolu La Lige

Vladimir Gudelj (53) Trebinjac je koji je poznat postao kao napadač mostarskog Veleža krajem 80-ih, ali proslavio se krajem proščog stoljeća u Celti.

U prvoj sezoni (1991/92) u španskom klubu briljirao je u Segundi i s 27 golova klubu omogućio Celti proboj u Primeru. Klub je napustio 1999. kao najbolji strijelac u povijesti s 95 golova, od čega 68 u prvoj ligi.

Po završetku igračke karijere Gudelj je postao član stručnog štaba kluba čija je legenda. U toj ulozi isključen je na jučerašnjoj utakmici Celta – Real (2:2) u 24. kolu La Lige.

U posljednjoj, petoj minuti sudačke nadoknade, Gudeljova ekipa koja se bori za opstanak očajnički je branila veliki bod kod lidera.

Nekadašnji golgeter svoj doprinos toj borbi dao je tako da je s klupe na teren ubacio još jednu loptu, kako bi i tako ušićario koju sekundu.

Sudac ga je odmah isključio, ali Gudelj i Celta zbog toga nisu očajavali. Upravo suprotno, izdržali su još par sekundi i proslavili senzacionalni bod.

Šta se dogodilo na Bernabeu pogledajte na ovom LINKU.