Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legendarni sudac otkrio zašto Realu nije poništen pogodak

nacho

Real Madrid je u jednoj od ključnih utakmica ovogodišnje sezone Primere svladao Sevillu 4:1, a vodeći gol izazvao je velike polemike u Španiji.

Asensio je u 10. minuti pametno iznudio prekršaj, a Nacho iskoristio nepažnju igrača Seville i brzo pucao dok Sergio Rico još nije počeo ni postavljati živi zid. Ušla je lopta u mrežu, a sudac Alberto Undiano Mallenco samo je pokazao na centar.

Sudac Undiano nije dao znak za izvođenje slobodnog udarca, pa se sportska javnost pita je li gol bio regularan?

Objašnjenje je ponudio penzionisani sudac Iturralde González. On tvrdi da zahtjev za mjerenje udaljenost živog zida (9 metara) kod izvođenja slobodnog udarca mora doći od napadačke ekipe, dakle u ovom slučaju Reala.

Ukoliko nema zahtjeva, ekipa koja napada može izvesti slobodni udarac koliko god brzo želi, sve dok je s ispravnog mjesta na kojem je napravljen prekršaj i dok se lopta ne miče. Dakle, gol je savršeno regularan.


Amazing!!! by videosansebastian

Španski mediji pišu kako je “nogomet za one pametne, a Nacho se pokazao takvim”.

“Palo mi je na pamet i u desetinki sekunde sam odlučio pucati”, rekao je ‘pametni’, koji će zbog žutog kartona iz 80. minute kada je sve na utakmici već praktično bilo odlučeno, propustiti utakmicu protiv Celte.