Legendarni Teddy Sheringham ponovo na travnjaku

26th MAY 1999. UEFA Champions League Final. Barcelona, Spain. Manchester United 2 v Bayern Munich 1. Manchester United's Teddy Sheringham celebrates after scoring his late equalising goal

Bivši engleski reprezentativac Teddy Sheringham vraća se na nogometne terene iako ima 49 godina.

Sheringham, koji je trenutno menadžer engleskog četvrtogligaša Stevenagea, registrirao se i kao igrač i mogao bi zaigrati već ove srijede u Herts Senior kupu protiv Welwyn Garden Cityja.

Sheringham je tokom karijere sedam godina nosio dres Tottenhama, četiri Manchester Uniteda, a igrao je i za Millwall, West Ham, Portsmouth i Nottingham Forest. Za englesku reprezetaciju je upisao 51 nastup postigavši 11 golova. Igračku karijeru je zaključio 2008. sa 42 godine. Nogometni svijet pamti ga najviše iz čudesnog finala Lige prvaka između Bayerna i Manchester Uniteda kada je u 91. minutu pogodio za izjednačenje, a Ole Gunnar Solskjer u 93. za pobjedu Uniteda 2:1. Obojica su prethodno ušli s klupe u drugom dijelu utakmice.

Ukoliko Sheringham i nastupi ove sedmice neće oboriti rekord Stanleyha Matthewsa koji je 1965. godine nastupio za Stoke pet dana nakon što je proslavio 50-ti rođendan.