Legendarni Totti otkrio nevjerovatnu priču o čovjeku iz zatvora

totti as roma

Legendarni bivši nogometaš Francesco Totti ovih dana predstavlja svoju autobiografiju, a zanimljive detalje otkrio je gostujući na televiziji RAI. Legendarni igrač Rome prvo je ispričao priču o zatvoru koji je trebao posjetiti.

– Prošetali smo između ćelija, u svakoj su bili navijači neke ekipe. Tamo su bili navijači Lazija i Rome, svi su bili presretni, njima je to bilo kao da su vidjeli papu. Čekao nas je stol na kojem smo potpisivali autograme, a jedan je čovjek vrištao i gestikulirao prema meni. U jednom trenutku krenuo se gurati, pokušao se probiti naprijed – rekao je Totti i dodao:

– Htio je fotografiju sa mnom, ali nije mi bilo jasno zašto je toliko odlučan. A onda sam saznao da je trebao izaći sedam dana ranije, ali je tražio dopuštenje da ostane još u zatvoru jer je znao da ja dolazim. Rekao im je: “Ako me natjerate da odem, napravit ću neku glupost da me vrate ovamo!

Navijači ga obožavaju.

– Mislio sam da će biti lakše kada prestanem igrati, ali sada je još gore, svi žele fotografije i autograme. Sjećam se da smo bili u restoranu u Testacciu sedmicu nakon što smo osvojili Scudetto, bilo je jako mnogo navijača Rome. Ljudi su doznali da sam tamo, a mogao sam pobjeći jedino preko zida na drugu stranu, gdje su bili redovnici u samostanu. Popeo sam se u mraku i ugledao osobu s lampom. Bio je to fratar koji me pitao što to radim, ispratio me do izlaza, a onda zamolio da se fotografiramo – dodao je Totti.