Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Legendarnom Brazilcu sudit će se za silovanje, početak procesa čeka u zatvoru

dani alves
FOTO: Screenshot
Dani Alves

Suđenje čeka u zatvoru u kojem se nalazi od januara, a ako bude proglašen krivim, čeka ga kazna zatvora između šest i 12 godina

Brazilskom nogometašu Daniju Alvesu (40) sudit će se za seksualni napad, krivičnu kategoriju koja uključuje silovanje u Španiji, potvrdio je u ponedjeljak viši sud Katalonije za AFP.

Bivši brazilski reprezentativac i zvijezda trofejne Barcelonine generacije suočen je s teškim optužbama za seksualni napad u noćnom klubu u Barceloni 31. decembra 2022. godine.

Suđenje čeka u zatvoru u kojem se nalazi od januara, a ako bude proglašen krivim, čeka ga kazna zatvora između šest i 12 godina. Datum suđenja još nije određen, saopćio je sud, dodajući da će optužbe protiv bivšeg igrača Barcelone, Juventusa i PSG-a biti iste kao one koje se spominju u istrazi, odnosno “zločin seksualnog napada”.

Navedeni sud u Barceloni zaključio je istragu nakon što je proveo posljednji preostali test, psihološki pregled žrtve u Jedinici za psihologiju Instituta za pravnu medicinu i forenzičke znanosti Katalonije (IMELEC). Alvesova odbrana neće uložiti žalbu na ovu odluku te se 3. avgusta mora pojaviti pred sucem za prekršaje kako bi ga obavijestili da će mu se suditi.

Alves je u zatvoru od 20. januara kada je optužen za navodni seksualni napad u spomenutom noćnom klubu u Barceloni krajem godine i ne očekuje se da će biti pušten prije suđenja jer je sud u Barceloni u dva navrata odbio njegov zahtjev za privremeno puštanje na slobodu.

40 trofeja

Alves je karijeru počeo u domovini igrajući za Bahiju, a potom je igrao za Sevillu, Barcelonu, Juventus, PSG, Sao Paulo i meksički UNAM.

Tokom karijere je osvojio čak 40 trofeja. Najviše uspjeha imao je s Barcelonom s kojom je osvojio 23 trofeja, šest je osvojio u dresu PSG-a, pet sa Sevillom, četiri s brazilskom reprezentacijom, a dva s Juventusom.

Pritom je uzeo tri Lige prvaka te dva Kupa UEFA-e, dok je s Brazilom dvaput bio prvak Južne Amerike. U karijeri je odigrao 909 utakmica, postigavši 65 golova i upisavši 216 asistencija.