Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nekadašnji golman

Lehmann dobio otkaz zbog rasističkog komentara

lens lehmann (1)

Nakon što je njegova poruka izašla u javnost, Lehmann se izvinio na Twitteru, a rukovodstvo Herthe mu je uručilo otkaz u upravnom odboru kluba

Jens Lehmann dobio je otkaz u Herthi iz Berlina zbog rasističkog komentara koji je uputio bivšem nogometašu Dennisu Aogu.

Lehmann, nekadašnji njemački golman koji je bio član uprave Herthe, poslao je slučajno poruku Dennisu Aogu. “Je li Dennis ovdje da popuni kvotu crnaca”, pitao je Lehmann o prisutnosti bivšeg njemačkog reprezentativca Dennisa Aogoa koji je kao savjetnik komentirao utakmicu Lige prvaka između Manchester Cityja i PSG-a u utorak navečer na Skyu. Uz poruku je objavio smajlić.

Nakon što je njegova poruka izašla u javnost, Lehmann se izvinio na Twitteru, a rukovodstvo Herthe mu je uručilo otkaz u upravnom odboru kluba.

“Takve izjave nisu ono za što se naš klub zalaže. Distanciramo se od bilo kakvih oblika rasizma”, priopćeno je iz berlinskog kluba.

Aogo je, poput Lehmanna, bivši njemački reprezentativac koji je prošle godine završio karijeru i sada je zaposlen kao stručni analitičar na Sky Sport Germanyju. Lehmann je za Njemačku skupio 61 nastup, a Aogo 12.