Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Youri Tielemans

Leicester City odradio najveći transfer u klupskoj istoriji

Youri Tielemans (1)

Za reprezentaciju Belgije je odigrao 23 utakmice i bio je dio ekipe koja je osvojila svjetsku bronzu prošle godine u Rusiji

Leicester City sve je dogovorio s Monacom oko prelaska mladog Yourija Tielemansa u svoje redove.

Ovaj 22-godišnji Belgijac je u januaru ove godine stigao u Leicester na posudbu i odigrao je 13 utakmica u Premiershipu postigavši tri gola, uz pet asistencija.

Iako je postojao velik interes Manchester Uniteda i Tottenhama, Leicester je dogovorio dolazak Tielemansa za 40 miliona funti, što će biti najveći transfer u istoriji ovog kluba.

“Tako je sjajan osjećaj potpisati za ovaj nogometni klub. Otkako sam prošle sezone došao na posudbu, svi igrači, osoblje i navijači bili su fantastični pa sam oduševljen što mogu postati igrač Leicestera”, rekao je Belgijac pa nastavio:

“Vjerujem da imamo talent za nešto posebno i biti dio toga je za svakog igrača vrlo uzbudljivo. Stvarno ne mogu dočekati da napravim sve što mogu kako bih pomogao suigračima”, rekao je Tielemans.

Tielemans je karijeru započeo u Anderlechtu, a zatim je 2017. godine prešao u Monaco za nešto više od 26 miliona eura. Za reprezentaciju Belgije je odigrao 23 utakmice i bio je dio ekipe koja je osvojila svjetsku bronzu prošle godine u Rusiji.