Leicester City zvanično saopštio: Vardy ostaje!

vardy

Jamie Vardy, fudbalski reprezentativac Engleske, ostaje u redovima Leicester Cityja, zvanično je saopšteno iz kluba, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprkos činjenici da je Arsenal aktivirao njegovu otpusnu klauzulu u ugovoru, za koju su britanski mediji procijenili da iznosi 20 miliona funti (oko 26 miliona eura), Vardy je odlučio da ostane u Leicesteru.

“Leicester City je u četvrtak postigao dogovor sa predstavnicima Jamieja Vardyja o potpisivanju novog četverogodišnjeg ugovora. Obje strane se nadaju da će ova objava zaključiti sve špekulacije o budućnosti Vardyja i potvrditi njegovu dugoročnu posvećenost Leicester Cityju. Vardy će nastaviti da bude fokusiran na svoje napore da pomogne reprezentaciji Engleske koja nastoji postići uspjeh na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Do završetka EURO 2016 o ovoj temi neće biti više nikakvih komentara”, saopšteno je iz Leicester Cityja.

Vardy iza sebe ima fenomenalnu sezonu u dresu “lisica”. Postigao je 24 gola u 38 premierligaških utakmica i uz Riyada Mahreza bio jedan od najzaslužniji za senzacionalni naslov šampiona Engleske.