Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Leicester poslao cijelu ekipu na godišnji

leics_2660516a

S obzirom da dvije sedmice klub nema službenih utakmica, Claudio Ranieri odlučio je nogometašima Leicester Cityja dati sedam dana godišnjeg. Jamie Vardy je pak dobru formu proslavio kupovinom Bentleyja.

Usprkos šokantnom porazu u posljednjem napadu protiv Arsenala u nedjelju, Leicester City može biti zadovoljan rezultatima u tri uzastopna derbija, jer sačuvao je vodeće mjesto u Premiershipu što se malo ko nadao.

Trijumfi protiv Liverpoola i Manchester Cityja dovoljno su impresionirali trenera Claudija Ranierija koji je igračima obećao godišnji ako dobiju sve tri utakmice, ali im ga je svejedno dao jer su i protiv Arsenala odigrali junački.

Ovaj potez mogao bi biti dobitni uoči nastavka sezone. Tek 27. februara igra Leicester sljedeću utakmicu protiv Norwicha kući, a četiri dana kasnije na King Power stadionu i protiv WBA. Odmor će im dobro doći nakon naporne zime, a ako dobiju ove dvije utakmice, prednost od dva boda pred konkurencijom mogla bi se i povećati.

Jedini problem je problematični Jamie Vardy, najbolji igrač kluba kojeg nije dobro “pustiti s lanca”. U prošlosti je znao raditi gluposti izvan terena i pitanje je kakav će se vratiti protiv Norwicha. Britanski mediji izvještavaju da se 29-godišnjak počastio Bentelyjem nakon 19 golova postignutih u Premiershipu. Definitivno ga je zaslužio, samo da ne napravi s njim isto što i Arturo Vidal sa svojim Ferrarijem.