Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Leon Benko napustio FK Sarajevo

Leon-Benko

Iskusni hrvatski napadač Leon Benko odlučio je da napusti Fudbalski klub Sarajevo. On je zatražio sporazumni raskid ugovora iako mu je klub nudio produženje ugovora. Ipak, Beko je odlučio da negdje drugo nastavi karijeri. Posljednju utakmicu u “bordo“ dresu odigrao je protiv Željezničara u prvom kolu Premijer lige BiH, saopštili su iz FK Sarajevo, prenosi Anadolu Agency (AA).

”Iskreno, drago mi je što sam bio dio kolektiva FK Sarajevo i što sam doživio mnogo lijepih trenutaka u dresu koji sam zavolio od prvog dana. Uvijek ću se rado vraćati u Sarajevo, a bivšim saigračima želim da ostvare snove navijačima, koji to zaslužuju. Zahtjev za raskidom je bio jedino moguće rješenje. Emotivno sam se vezao za FK Sarajevo, ali sam profesionalac, željan napretka, uspjeha i novih pobjeda“, kazao je Benko i dodao:

”Velika mi je čast bila što sam dobio nagradu ”Ismir Pintol“ od naših navijača. Zaista, mnogo mi to znači, ali više od svega mi je značila bezuvjetna podrška navijača koju sam imao i u najtežim trenucima. Ovim putem im se zahvaljujem, a Sarajevu želim mnogo sportskih uspjeha i pobjeda.“

Benko je u Sarajevo stigao u drugoj polovici 2014. godine, a od tada je odigrao 49 utakmica i postigao 29 golova.