premijer liga bih

Leotar dobio licencu iako je na korak od ispadanja iz elite

fk leotar licenca
FOTO: FK Leotar
Trebinjci dobili licencu

Drugostepena komisija za licenciranje klubova je nakon pregleda dostavljene dokumentacije utvrdila da je FK Leotar Trebinje dostavio potrebne dokaze

U Sarajevu je danas održana sjednica Drugostepene komisije za licenciranje klubova NSBiH.

Na sjednici se odlučivalo po žalbi FK Leotar Trebinje na odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju licence za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2023/24.

“Drugostepena komisija za licenciranje klubova je nakon pregleda dostavljene dokumentacije utvrdila da je FK Leotar Trebinje dostavio potrebne dokaze, čime je ispunio uslove iz Pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer lige BiH. Nakon toga je Drugostepena komisija za licenciranje klubova jednoglasno donijela odluku da se usvaja žalba, odluka Prvostepene komisije se ukida i daje se licenca FK Leotar Trebinje za takmičenje u Premijer ligi BiH u sezoni 2023/2024. Ova odluka je konačna”, objavili su NSBiH-a.

Podsjećamo, iako su Trebinjci skoro u bezizlaznoj situaciji uoči posljednjeg premijerligaškog kola, nije isključeno da i ako završe na mjestu koje vodi u niži rang takmičenja, iduće sezone ipak igraju Premijer ligu BiH. Naime, pojavile su se informacije da bi FK Krupa, prvak Prve lige RS, mogla odustati od ulaska u elitni rang takmičenja.