L'Equipe: Pogba riješio problem zbog kojeg nije mogao napustiti Juventus

Paul-Pogba

Skoro cijela prva strana sa njegovom slikom i naslov „Slučaj Pogba“.

Ugledni francuski dnevnik L'Equipe je pomenutom naslovnicom poslao poruku da se nešto veliko dešava u karijeri najboljeg francuskog fudbalera.

Paul Pogba je u prethodnom periodu vodio veliku pravnu bitku poslije koje je morao da plati 10.000.000 eura. S obzirom na njegovu platu u Juventusu, to je više nego polovina od onoga što je tokom karijere ukupno zaradio u klubu. Na njegovu sreću, neposredno prije toga potpisao desetogodišnji ugovor sa Adidasom vrijedan 25.000.000 eura.

Pogba je 10.000.000 morao da plati nekadašnjem menadžeru Oualidu Tanazeftiju. On mu je bio prvi menadžer u karijeri, još od početka u Le Havreu. Tada je iskoristio situaciju i ubijedio Pogbu da mu prepusti prava na imidž. Ispostavilo se da je francuski fudbaler tada napravio skupocijenu grešku jer je kasnije zarađivao siću od prava na sopstveni imidž.

Nakon skoro 18 mjeseci pravne bitke i žestokih prepirki, Pogba je platio 10.000.000 eura nekadašnjem menadžeru kako bi vratio prava.

Pomenuti Tanazefti je htio da proda ugovor dvojici najmoćnijih menadžera Evrope Jorge Mendesu i Neliju Lukasu, ali su oni odbili jer nisu htjeli da ulaze u rat Pogbinim agentom Minom Raiolom. Upravo je Raiola i pomogao Pogbi da isplati nekadašnjeg menadžera…

Cijela priča oko prava na imidž je bitna i zbog još jedne velike stvari: Pogbinog transfera. Svi koji su do sada željeli Pogbu morali su razriješe situaciju oko spornog ugovora o pravima na imidž i da plate i taj otkup.

Sada je taj problem riješen. L'Equipe otkriva i da je Chelsea u finišu prethodnog ljetnog prelaznog roka poslao ponudu tešku između 90.000.000 i 95.000.000 eura koja je odbijena.

S obzirom da u Chelsea na kraju sezone dolazi Antonio Conte koji je Pogbu lansirao u Juventusu, nema sumnje da će Plavci opet pokušati da dovedu Francuza. Baš kao i Pep Guardiola u Manchester City, a Barcelona i Real Madrid takođe žele francuskog plejmejkera.