Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banja luka

Lešinari zbog Manijaka prozvali MUPRS: Ili ste nesposobni, ili nećete da radite posao

navijaci borac banjaluka
FOTO: Instagram / FK Borac

“Ili su nesposobni ili neće da rade svoj posao. Vjerovatno oboje. Stop represiji nad navijačima”, navode banjalučki navijači

Najvatreniji navijači banjalučkog Borca Lešinari pobunili su se protiv zabrane dolaska navijača Željezničara na gostovanje u Banju Luku saopćenjem za javnost u kojem su prozvali MUP RS.

Navijačima Željezničara zabranjen je dolazak u Banju Luku na utakmicu 14. kola Premijer lige BiH. To će biti drugi vezani slučaj zabrane dolaska navijača Željezničara u Banju Luku, nakon što su prošle sezone vraćeni iako su stigli pred ovaj grad.

Ovoga puta odluka nije razočarala samo navijače Željezničara, već i domaćine. Lešinari su se pobunili protiv ove odluke i zatražili su konkretne razloge zabrane. Tekst objavljen na zvaničnoj stranici Lešinara prenosimo u cijelosti:

Koji su razlozi zabrane?

“Iako su i nama bila zabranjivana gostovanja bez razloga, iako smo vraćani i odstranjivani sa konkretno i sarajevskih stadiona i nikog nije bilo briga, ovaj put imamo potrebu da se oglasimo. Zašto se MUP RS koji je zabranio gostujuće navijače za utakmicu Borac – Željezničar ne oglasi i navede koji su razlozi zabrane? Da li su nadležni organi nesposobni da obezbjede jednu običnu utakmicu ili samo neće da rade svoj posao?”, navodi se u saopćenju i skreće pažnja na još jedan problem bh. nogometa, a to je izlazak i ulazak gostujućih navijača uveliko tokom utakmice:

“Također, skrećemo pažnju na još jedan bitan detalj koji je postao normalan samo u ovoj vještačkoj državi i nigdje na svijetu, da gostujući navijači dolaze sa zakašnjenjem na utakmice i ne mogu ostati do kraja meča. Na našoj posljednjnoj utakmici na Кoševu zbog toga nismo vidjeli nijedan pogodak, a takvih primjera je milion.

Derbi utakmica se igra u nedjelju

Da li neko iz policije može reći zašto je to tako i navesti primjer u svijetu ili regionu sličnog postupanja sa gostujućim navijačima. Opet dolazimo do jedina dva logična razloga, ili su nesposobni ili neće da rade svoj posao. Vjerovatno oboje. Stop represiji nad navijačima”, navode banjalučki navijači.

Derbi utakmica se igra u nedjelju s početkom od 15:15 sati uz direktan prenos na Areni Sport.