Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kup kralja

Levante se žalio da je Barcelona koristila suspendovanog igrača

chumi-barcelona

Levante je u spomenutoj utakmici slavio sa 2:1, ali je u sinoćnjem revanšu “Barca“ pobijedila rezultatom 3:0 i plasirali se u narednu rundu takmičenja

Fudbalski klub Levante zvanični je uložio žalbu Fudbalskom savezu Španije protiv Barcelone, tvrdeći da je u prvoj utakmici osmine finala Kupa kralja koristila igrača koji nije imao pravo nastupa zbog suspenzije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Levante smatra da je Barcelona prekršila pravila takmičenja, jer je u njenom sastavu u susretu igranom 10. januara bio Juan “Chumi” Brandariz, koji je imao suspenziju jednog meča koju je zaradio dok je igrao za rezervnu ekipu katalonskog kluba u trećoj ligi.

Levante je u spomenutoj utakmici slavio sa 2:1, ali je u sinoćnjem revanšu “Barca“ pobijedila rezultatom 3:0 i plasirali se u narednu rundu takmičenja.

Iz Barcelone tvrde da nema ničeg spornog, jer bi prema njihovom mišljenju Chumi trebao suspenziju odslužiti u trećoj ligi Španije. Istakli su i da je Levante propustio da u roku od 48 sati nakon utakmice podnese žalbu.

“Šta god da se dogodi u današnjoj revanš utakmici, Levante će ovu situaciju rješavati u Fudbalskog savezu“, rekao je Quico Catalan, predsjednik Levantea prije revanša na Camp Nou.

Barcelona je osvojila četiri posljednja izdanja Kup kralja Španije. Real Madrid je 2015. godine zbog nastupa Denisa Cherysheva, koji je bio pod suspenzijom, izbačen iz Kupa.