Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Leverkusen slavio protiv Dortmunda

bayer

Fudbaleri Bayera iz Leverkusena pobijedili su na svom terenu Borussiju Dortmund sa 2:0 u šestom kolu Bundeslige.

Bayer je ostvario drugi uzastopni trijumf, ali i gurnuo svog rivala na treće mjesto tabele.

Šampion i lider na tabeli Bayern Minhen odigrao je danas kod kuće 1:1 sa Kolnom, tako da je Borussija imala priliku da smanji četiri boda zaostatka, ali je bila nemoćna pred raspoloženim Leverkusenom.

Ovakav ishod iskoristila je Hertha, koja je pobhedom nad Hamburgom došla na drugo mjesto, sa dva boda više od Dortmunda. Bayer je sedmi sa 10 bodova, koliko ima i šesti Monchengladbah, dok Dortmund, Koln i Laipzig imaju po 12.

Boruasija je imala inicijativu i posjed, ali je Bayer davao golove. Oba gola pokrenuo je Hakan Çalhanoğlu. On je prvo u 10. minutu izveo korner koji je Admir Mehmedi sjajno “pokupio” glavom i savladao Romana Burkija.

Benjamin Henrichs je proigrao Çalhanoğlua u 79. minutu po lijevoj strani, a on je protrčao, pokupio loptu, ušao u šesnaesterac i vratio loptu u sredinu, gde je našao Chicharito Hernandez i u padu poslao loptu u mrežu.

http://dai.ly/x4vm3wr

To je Chicharitu, najboljem igraču Bundeslige u septembru, bio peti gol u prvenstvu i sada je došao na deobu prvog mjesta liste strijelaca.

Oba tima imala su još po jednu dobru priliku, a Pierre-Emerick Aubameyangg zatresao je mrežu u 88. minutu, ali gol nije priznat zbog ofsajda.