Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lewandowski vlasnik četiri Guinnessova rekorda

robert-lewandowski-guinness-record_1lqqv5a44vxp11b5cpl5fenm3v

Napadač minhenskog Bayerna Robertu Lewandowskom postao je vlasnik četiri Guinnessova rekorda, zbog dostignuća za vrijeme meča protiv Wolfsburga u Bundesligi.

Nevjerovatni Poljak ušao je na poluvremenu susreta s ‘Vukovima’, a u razmaku od 51. do 60. minuta priredio je fudbalskom svijetu poseban šou.

Najprije je u 51. minutu izjednačio rezultat, da bi u narednih osam još četiri puta zatresao mrežu rivala i tako ušao u knjige čuvenog Guinnessa.

‘Lewangolski’ je tako postao vlasnik najbržeg het-trika u Bundesligi, strijelac najbržih četiri i pet golova u nacionalnom šampionatu Njemačke, kao i čovjek koji je postigao najviše pogodaka pošto je ušao u igru sa klupe.

“Kada sam bio mlad igrač nisam ni sanjao da ću postići ovako nešto, da ću postići pet golova u devet minuta. Ali, desilo se. Uspio sam. Ne znam da li će neko uspjeti da ponovo ovo. Nisam ni pomišljao da ću uspjeti da uradim ovako nešto, ali jesam. Sve se poklopilo – tajming, sreća, spremnost, forma i sam meč. Naravno da bih volio da nikada niko ne ponovi ovo. U ovom trenutku sam veoma sretan što ova četiri rekorda pripadaju meni”, rekao je Lewandowski po uručenju plaketa.

Bivši napadač dortmundske Borussije postigao je 14 golova na 13 mečeva Bundeslige ove sezone, u svim klupskim takmičenja zabilježio 19 susreta i 19 pogodaka, dok je i najbolji strijelac nedavno završenih kvalifikacija za EURO u Francuskoj sa 13 golova na 10 mečeva.