LFP iznenađen ponašanjem La Lige, Barca ipak primila uplatu

neymar

Profesionalna fudbalska liga Francuske (LFP) oglasila se saopštenjem u kojem je izrazila podršku Paris Saint-Germainu u namjeri ovog kluba da dovede Neymara, te iskazala iznenađenje zbog toga što La Liga nije prihvatila plaćanje oslobađajuće klauzule za Brazilca, javlja Anadolu Agency (AA).

Rukovodstvo španske La Lige danas je saopštilo da su zastupnici Neymara bezuspješno pokušali platiti njegovu oslobađaju klauzulu vrijednu 222 miliona eura, čime bi brazilski fudbaler postao slobodan igrač i mogao bi preći iz Barcelone u Paris Saint-Germain.

“Iznenađeni smo što su naše španske kolege odbile plaćanje oslobađajuće klauzule za Neymara od strane njegovih zastupnika. Podržavamo Paris Saint-Germain u njegovoj namjeri da Neymara dovede u francusku Ligue 1“, kaže se u saopštenju LFP-a objavljenom u četvrtak poslijepodne.

LFP dalje insistira na tome da se La Liga mora pridržavati pravila Svjetske fudbalske federacije (FIFA) i otvoriti put Neymarovom transferu, dodajući kako će njena pravna služba u potpunosti biti na raspolaganju PSG-u, kako bi se dogovor postigao “što prije“.

No, španski nogometni gigant Barcelona objavila je kako su predstavnici brazilskog reprezentativnog napadača Neymara u četvrtak uplatili 222 miliona eura kako bi otkupili igračev ugovor čime je napravljen još jedan korak ka rekordnom transferu u PSG.

“U četvrtak poslijepodne Neymarovi pravni zastupnici lično su posjetili klupske prostorije i platili 222 miliona eura u igračevo ime kako bi se raskinuo ugovor. Klub će sada proslijediti UEFA-i detalje gore spomenute operacije kako bi ona mogla odlučiti o disciplinskim odgovornostima koje bi mogle proizaći iz ovog slučaja”, objavila je Barcelona.