Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Homofob i rasist"

LGBT zajednica žestoko napala Ibrahimovića zbog šale na Sanremu

Šveđanin je bio poseban gost na festivalu u Liguriji na kojem je i zapjevao sa Sinišom Mihajlovićem, a jedan trenutak posebno je naljutio LGBT zajednicu

Glasnogovornik politički organiziranog dijela italijanske LGBT zajednice optužio je Zlatana Ibrahimovića za homofobiju nakon njegovog nastupa na Sanremu.

Šveđanin je bio poseban gost na festivalu u Liguriji na kojem je i zapjevao sa Sinišom Mihajlovićem, a jedan trenutak posebno je naljutio LGBT zajednicu.

Voditelj događaja, umjetnik Amadeus, tražio je od Zlatana da zamisli kako bi izgledao ovaj događaj da se prijenos organizira iz njegove kuće.

“Pjevači u dnevnoj sobi, djevojke sa Zlatanom. Ti u kuhinji dok mi kuhaš kafu”, rekao je Zlatan pa komentirao i Achillea Laura:

“Njega bismo stavili u garažu da pazi na aute, lopovi ne bi ništa ukrali jer bi ga se bojali.”

Lauro je italijanski pjevač kojeg mnogi uspoređuju s Lady Gagom zbog toga što se ne deklarira kao “on” ili “ona”, nego kao “ono”.

Predstavnik LGBT zajednice u razgovoru za La Repubblicu osudio je ovakav Ibrahimovićev istup i podsjetio da Šveđaninu ovo nije prvi put.

“Ibrahimović je još u Španiji pokazao da je sklon homofobnim ispadima. Kad ga je jedan novinar 2010. godine pitao je li homoseksualac, on mu je poručio da mu dovede svoju sestru.”

Marrazzo se osvrnuo i na nedavni sukob Ibrahimovića i Lukakua za koji je Ibrahimović oslobođen svih optužbi, ali Italijan smatra da je, bez obzira na odluku Uefe, Ibrahimović rasistički vrijeđao Lukakua i njegovu majku.