Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga Evropa: Kolašinac ušao na gotov posao, Chelsea je dobro promašio (VIDEO)

batsss

Devet prvih utakmica 1/16 finala Liga Evrope već je odigrano.

Marini Aničić je sa svojom Astanom doživio težak poraz na domaćem terenu. Sporting je s 3:1 u prvom meč već zakoračio u osminu finala.

Sead Kolašinac sjedio je na klupi do 73. minuta kada ga je Arsene Wenger odlučio ubaciti u igru protiv Ostersundsa.

Utakmica je u tom trenutku bila već odlučena, Arsenal je vodio s 3:0 što se ispostavilo kao konačan rezultat.

Da je londonski Chelsea napravio veliki promašaj u zimskom prelaznom roku pokazala je utakmica Borussije i Atalante.

Doskorašnji napadač Plavaca Batshuayi odigrao je fantastičan meč i Borussiji donio veliku pobjedu. Borussia je povela u 30. minutu golom Schurrlea, ali je Iličić sa dva gola na startu drugog dijela (51. i 56. minuta) donio potpuni preokret. Onda je na scenu stupio Batshuayi. Prvo je izjednačio u 65. minutu, a potom u 91. donio i konačni preokret i pobjedu svome timu 3:2.

Milan je s 3:0 razbio Ludogorets u gostima, a Merseille je identičnim rezultatom savladao Bragu na Velodromu. Najveći preokret viđen je u meču Nice i moskovskog Lokomotiva. Domaći su nakon pola sata vodili s 2:0, a na kraju su poraženi s 2:3. Smanjili su Rusi u finišu prvog dijele na 1:2 iz penala, a onda je Coly dobio crveni karton u 67. minutu. Iz tog je slobodnog udarca Lokomotiv izjednačio, a onda i potpuno okrenuo rezultat u 77. minutu.

Real Sociedad i Salzburg odigrali su 2:2, dok je Athletic Bilbao slavio s 3:1 na gostovanju kod Spartaka u Moskvi. Podsjećamo, jučer su Zvezda i CSKA u Beogradu odigrali 0:0. Preostalih sedam utakmica 1/16 finala igra se večeras od 21 sat.