Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga Evrope: Lulić poražen u Bukureštu, remi Vranješa, pobjeda Šimunovića (VIDEO)

aek_dinamo

-U četvrtak navečer su odigrani prvi mečevi 1/16 finala Evropske lige, javlja Anadolu Agency (AA).

Od mečeva koji su se igrali u terminu od 21.05, Partizan je na “Stadionu Partizana” u Beogradu remizirao sa Plzenom 1:1.

Poveo je Partizan preko Tawambe u 58. minutu i činilo se da Česi nemaju snage da uzvrate. No, devet minuta prije kraja Reznik je izjednačio na 1:1.

Da stvar bude gora po Partizan, stoper Mitrović je zaradio drugi žut karton u 85. minutu, pa je morao ranije napustiti teren. Neće igrati u revanšu.

FC Copenhagen je na “Telia Parkenu” u Kopenhagenu poražen od Atletico Madrida sa ubjedljivih 1:4.

Olympique Lyon je na Stadionu “Groupama” u Decines-Charpieuu savladao Villarreal sa 3:1.

Napoli je na “Stadio San Paolu” u Napulju doživio poraz od RB Leipziga rezultatom 1:3.

U ostalim mečevima, igranim u istom terminu, postignuti su sljedeći rezultati: AEK Atina – Dynamo Kiev 1:1, Celtic – Zenit Petersburg 1:0 i FCSB – Lazio 1:0.

Senad Lulić ušao je u igru u 75. minutu u ekipi Lazija, a rumnski sastav je došao do pobjede u 29. minutu golom Gnoherea. Ognjen Vranješ odigrao je svih 90 minuta u dresu AEK-a, kao i Josip Šimunović u dresu Celtica.

– Mečevi u terminu od 19.00 sati

Od mečeva koji su se igrali u terminu od 19.00 sati, Borussia Dortmund je na “Signal-Iduna-Parku” u Dortmundu savladao Atalantu rezultatom 3:2.

Ludogorets je na “Ludogorets Areni” u Razgradu poražen od AC Milana rezultatom 0:3.

Olympique Marseille je na “Stade Velodromeu” u Marseilleu slavio protiv portugalske Brage sa ubjedljivih 3:0.

Švedski predstavnik Ostersunds je kao domaćin na “Jamtkraft Areni” u Ostersundu poražen od favoriziranog Arsenala rezultatom 0:3.

U ostalim mečevima, igranim u terminu od 19.00 sati, postignuti su sljedeći rezultati: Nice – Lokomotiv Moscow 2:3, Real Sociedad – Salzburg 2:2 i Spartak Moskva – Athletic Bilbao 1:3.

U utakmici koja se igrala u terminu od 17.00 sati, kazahstanska Astana je na “Astana Areni” u Astani doživjela poraz od Sportinga sa 1:3.