Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga Evrope: Manchester Unitedu i Ajaxu po 10.000 ulaznica za finale

Manchester United v AS Saint-Etienne – UEFA Europa League Round of 32: First Leg

Evropska fudbalska federacija (UEFA) obavijestila je Manchester United i Ajax da će njihovim navijačima za utakmicu finala Lige Evrope biti obezbijeđeno po 10.000 ulaznica, javlja Anadolo Agency (AA).

Finalna utakmica Lige Evrope igraće se na Friend areni u Solni kod Stockholma, a njen kapacitet je 50.000 mjesta. Ostatak ulaznica namijenjen je za slobodnu prodaju (17.000), dok ostatak ide Organizacionom odboru, nacionalnim savezima, komercijalni partnerima te emiterima.

Iz Manchester Uniteda su već objavili kako je otkazano planirano putovanje oko 800 članova klupskog osoblja na finalni ogled, jer žele da što više navijača prisustvuje utakmici u Švedskoj. Klub je, također, obavijestio svoje navijače da će prednost prilikom kupovine ulaznica imati oni koji su bili na svakoj domaćoj utakmici u Ligi Evrope ove sezone i oni koji su se prijavljivali za evropska gostovanja u posljednje dvije godine.

Finale ovosezonskog izdanja Lige Evrope između Manchester Uniteda i Ajaxa igraće se 24. maja na Friends areni sa početkom u 20.45 sati. Danas je odlučeno da će pravdu dijeliti Slovenac Damir Skomina.