Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga Evrope: Ne može Ibišević zabiti koliko Hertha može primiti

vedad

Večeras je na programu ukupno 28 mečeva 3. pretkola Evropske lige u kojima je nastupilo i nekoliko bh. internacionalaca.

U dresu Osmanlispora svih 90 minuta odigrao je bivši reprezentativac BiH Avdija Vršajević. Vršajevićeva ekipa slavila je s 2:0 kao gost protiv Nome Kalju iz Estonije i tako se plasirala u play off. Strijelci su bili Curuksu i Delarge.

Asmir Suljić igrao je u produžecima u dresu Videotona. Njegova ekipa oprostila se od Evropske lige. Nakon 90 minuta bilo je 1:0 za Mađare, ali je Mydtjilland u produžecima došao do poravnanja i prolaza dalje. U prvom meču slavili su Danci s 1:0.

Vedad Ibišević postigao je gol u revanšu protiv Brondbyja, u 30. minutu utakmice. Brondby je ipak slavio s 3:1, što je rezultat koji im je bio dovoljan da prođu dalje. Podsjećamo u prvom meču bilo 1:0 za Herthu, a i tada je strijelac bio Ibišević.


Vedad Ibišević postigao gol za 1:1 _ BR-HR by mediabh

Edin Višća postigao je dva gola u susretu Rijeke i njegovog Basaksehirspora koji se igrao na riječkoj Rujevici. Završilo je 2:2, što je rezultat koji je odveo Višćinu ekipu u play off. U prvom meču u Turskoj bilo je 0:0.


Edin Višća pogodio za izjednačenje _ RI-BS_1-1… by mediabh

Kenan Horić igrao je od prve minute u dresu Domžala, u uzvratu kod West Hama. Čekićari su slavili s 3:0, i prošli dalje. U prvom meču bilo je 2:1 za slovenskog predstavnika.

Tino Sušić zabio je dva gola u novoj pobjedi Hajduka nad ukrajinskom Oleksandriyom (3:1), i tako su Splićani prošli dalje s ukupnih 6:1.


Tino-Sven Sušić i Zvonimir Kožulj donijeli… by mediabh

Haris Medunjanin je nastavio pružati briljantne partije u dresu Maccabija iz Tel Aviva. Reprezentativac naše zemlje u večerašnoj pobjedi nad rumunskim Panduriijem rezultatom 2:1 upisao je novu asistenciju. Maccabi je s ukupnih 5:2 prošao dalje.

Birkirkara s Malte koja je prethodno eliminisala našeg predstavnika Široki Brijeg večeras se oprostila od Evropske lige porazom od ruskog Krasnodara rezultatom 1:3.

Iznenađenje je priredio AEK iz Larnake pobjedom i eliminacijom Spartaka iz Moskve.

REZZ