Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

LIGA EVROPE Projektil Beganovića za pobjedu Želje u Budimpešti

zeljo ferenc

Željezničar je golom Dženisa Beganovića u 90. minutu slavio pobjedu u prvoj utakmici 2. pretkola Lige Evrope protiv Ferencvaroša.

Željo je tako prekinuo seriju Ferencvaroša od 21 utakmice bez poraza na domaćem terenu u svim takmičenjima. S druge strane, Milomir Odović strateg Željezničara još uvijek nije okusio poraz otkada je krajem prošle godine sjedio na klupu tima sa Grbavice.

Nakon prvih 45 minuta utakmice između rezultat je bio 0:0.

Plavi sa Grbavice odigrali su prilično dobro prvi dio utakmice. Mađari su, očekivano, imali inicijativu, više loptu u svojim nogama, no Željo se uz malo sreće, vrlo dobro branio.

Otvorili su susret dobrom prilikom Đelmića u 5. minutu, a nakon toga su uglavnom Mađari prijetili. U 42. minutu pogodili su i stativu.

U drugom dijelu Željo se još bolje branio i pokušavao zaprijetiti iz kontri. Trenutak odluke desio se u 90. minutu kada je Beganović majstorski sa ivice kaznenog prostora matirao golmana Dibusza.

Domaći su imali čak 68 posto vremena loptu u svojim nogama, no na kraju im to nije donijelo prednost. Sve njihove akcije završavale su na ivici kaznenog prostora, i bez mogućnosti da upute kvalitetniji udarac u okvir gola sigurnog Marjana Antolovića.

Tome u prilog ide i podatak da su Mađari tek jednom više šutirali u okvir gola. Ferencvaroš je uputio četiri, a Željo 3 udarca u okvir gola.

Revanš se igra za sedam dana na Grbavici, a Plavi su sada već na 21 uzastopnoj utakmici bez poraza, (i službene i prijateljske).