Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga Evrope: Slavlje Ajaxa i Celte, United ispustio pobjedu u finišu

FBL-EUR-C3-ANDERLECHT-MANCHESTER-UNITED
FOTO uefa.com

U prvim utakmicama četvrtfinala Lige Evrope Aajax i Celta zabilježili su domaće pobjede, dok je Anderlecht na svom terenu remizirao s Manchester Unitedom.

Ajax je u Amsterdamu golovima Klassena (23. iz penala i 52.) slavio s 2:0 protiv Schalkea. Sead Kolašinac, reprezentativac BiH meč je dogledao s klupe za rezerve.

U duelu Celte i Genka viđeno je čak pet golova, a slavili su domaći s 3:2. Gosti iz Belgije poveli su u 10. minutu golom Boetiusa, nakon čega je uslijedio žestok odgovor domaćna. Celta je do kraja prvog dijela izrešetala mrežu Belgijanaca. Već u 15. minutu Sisto je poravnao na 1:1, a samo tri minuta kasnije Aspas je zabio za 2:1. U 38. minutu Guidetti je postigao treći gol za španski tim.

Ipak, nadu gostima vratio je Buffel u 67. pogodivši za konačnih 3:2.

Manchester United vodio je do 86. minute u gostima kod Anderlechta. Mikhitaryan je postigao vodeći gol za Crvene đavole u 37. minutu, no domaći su uspjeli poravnati na u 86. preko Dendonckera.

Četvrtfinali dvoboj Lyona i Bešiktaša kasnio je zbog velikih nereda na tribinama uoči početka utakmice. A, Bešiktaš vodi od 15. minute golom Babela.