Liga kup: Zlatan s dva pogotka donio titulu Manchester Unitedu

zlatan

Manchester United je osvojio engleski Liga kup pobjedom od 3:2 protiv Southamptona u dramatičnom finalu na Wembleyu.

Junak “crvenih đavola” bio je Zlatan Ibrahimović (35) koji je postigao dva gola od kojih je pobjednički pao u 87. minuti, i tako postigao 26. gol u prvoj sezoni za United.

Napadač je ovim pobjedonosnim golom učinio da Jose Mourinho postane prvi menadžer u historiji Uniteda koji je u prvoj sezoni osvojio trofej. Portugalcu je to ujedno bilo četvrto finale Liga kupa i četvrti naslov nakon što je prva tri osvojio sa Chelseajem (2005, 2007, 2015).

United je došao u vodstvo u 19. minuti, pogotkom Ibrahimovića s 25 metara iz slobodnog udarca, a već nakon 38 minuta vodio je 2:0 preko Jessea Lingarda na asistenciju Marcoa Roja.

Međutim “sveci” se nisu predavali, jer je u posljednjim trenucima prvog poluvremena Manolo Gabbiadini smanjio vodstvo, da bi u 48. minuti izjednačio na 2:2.

Kada se činilo da će susret završiti bez pobjednika, ponovo se ukazao Šveđanin, koji je na asistenciju Herrere u 87. minuti udarcem glavom svladao Frasera Forstera i donio veliko slavlje svom timu.

Unitedu je to peti naslov Liga kupa, pri čemu prvi nakon 2010. godine, dok je Southampton u svom drugom finalu upisao i drugi poraz.

http://www.dailymotion.com/video/x5dagsl_m-s-3-2_sport