Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drugo kolo

Liga nacija: Slovenija bolja od Moldavije, sjajan meč Mađarske i Rusije

UEFA Nations League 2021 Slovenia-Moldova
of Slovenia during UEFA Nations League 2021 football match between Slovenia and Moldova in SRC Stozice, Ljubljana, Slovenia on September 6, 2020

Fudbalska selekcija Slovenije danas je u Domžalama igrala meč protiv Moldavije i slavila važnu pobjedu golom Damjana Bohara

U nastavku UEFA-ine Lige nacije danas je Slovenija savladala Moldaviju, rezultatom 1:0, Rusija je u gostima bila bolja od Mađarske sa 3:2, a Finska je u Irskoj slavila pobjedu 1:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas su na rasporede utakmice drugog kola Lige nacija u nekoliko grupa, a u popodnevnom terminu od 18 sati igrali su se mečevi Irska-Finska, Mađarska-Rusija i Slovenija – Moldavija.

Irska i Finska takmiče se u Diviziji B i to u Grupi 4 u kojoj je Vels danas slavio minimalnu pobjedu od 1:0 nad Bugarskom. Finci su na teškom gostovanju u Irskoj slavili pobjedu rezultatom 1:0 i tako pokazali da dobre igre u prošlim kvalifikacijama za EURO nisu bile puka slučajnost.

Mađarska je u meču drugog kola Grupe 3 u Diviziji B dočekala selekciju Rusije, a izuzetno uzbudljivi meč završen je pobjedom Rusije rezultatom 3:2. S njima u grupi igraju i selekcije Srbije i Turske koje će svoj duel večeras igrati u Beogradu na stadionu “Rajko Mitić“.

Uporedo s tim, fudbalska selekcija Slovenije danas je u Domžalama igrala meč protiv Moldavije i slavila važnu pobjedu golom Damjana Bohara.

Slovenija i Moldavija su u Grupi 3 u Diviziji C UEFA Lige nacija u kojoj su im rivali i Kosovo i Grčka koji svoj meč drugog kola igraju večeras u Prištini na stadionu “Fadil Vokrri“.