Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka: Barcelona bolja od Juventusa, remi Rome i Atletica

barcelona juventus lp

U utorak navečer su odigrani prvi mečevi prvog kola grupne faze Lige prvaka u novoj sezoni 2017/18, a najveću pažnju je privukao meč između Barcelone i Juventusa, javlja Anadolu Agency (AA).

U okviru grupe “A”, Manhcester United je na “Old Traffordu” savladao Basel rezultatom 3:0. U istoj grupi, Benfica je u Lisabonu izgubila protiv CSKA Moskve sa 2:1.

U grupi “B”, Celtic je kao domaćin na “Celtic Parku” u Glasgowu poražen od Paris Saint-Germaina (PSG) sa visokih 5:0.

Bayern Minhen je u istoj grupi na “Allianz Areni” u Minhenu sa 3:0 pobijedio ekipu Anderlechta. Legendarni bosanskohercegovački fudbaler i sadašnji sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić je meč gledao sa tribina.

U okviru grupe “C”, Roma, za koju je reprezentativac BiH Edin Džeko igrao čitav meč, na “Stadio Olimpicu” u Rimu je igrala neriješeno 0:0 protiv Atletico Madrida.

Chelsea je u istoj grupi na “Stamford Bridgeu” u Londonu upisao pobjedu od 6:0 protiv azerbajdžanskog Qarabaga na čijem golu je stajao bh. golman Ibrahim Šehić.

U grupi “D”, Barcelona je na Nou Campu savladala Juventus sa 3:0, od čega je dva pogotka postigao Lionel Messi. Bh. veznjak Miralem Pjanić je u dresu “Stare dame” igrao svih 90 minuta.

U istoj grupi, Olympiacos je na stadionu “Georgios Karaiskáki” u Pireju poražen od Sportinga iz Lisabona rezultatom 3:2.

U srijedu su na programu sljedeći mečevi Lige prvaka: FC Porto – Bešiktaš, Feyenoord – Manchester City, Liverpool – Sevilla, Maribor – Spartak Moskva, RB Leipzig – Monaco, Real Madrid – APOEL, Shakhtar Donetsk – Napoli i Tottenham – Borussia Dortmund.