Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka: Džeko zabio dva na “Stamfordu”, Pjanić pogodio iz slobodnjaka (VIDEO)

dzeko232
FOTO: Daily Mail

Večeras su u okviru trećeg kola Lige prvaka odigrane utakmice po grupama “A”, “B”, “C” i “D”, a značajne pobjede su upisali Manchester United, Basel, PSG, Bayern, Barcelona i Juventus, javlja Anadolu Agency (AA).

U grupi “A”, Benfica je u Lisabonu doživjela poraz od Manchester Uniteda rezultatom 0:1, dok je CSKA Moskva na “VEB Areni” u Moskvi poražena od Basela sa 0:2.

1. Manchester United 9
2. Basel 6
3. CSKA Moskva 3
4. Benfica 0

U grupi “B”, Anderlecht je stadionu “Constant Vanden Stock” u Briselu poražen sa visokih 0:4 od PSG-a, dok je Bayern Minhen na “Allianz Areni” u Minhenu rezultatom 3:0 slavio protiv Celtica.

1. PSG 9
2. Bayern Minhen 6
3. Celtic 3
4. Anderlecht 0

U okviru grupe “C”, Chelsea je na “Stamford Bridgeu” odigrao neriješeno 3:3 protiv AS Rome. Dva pogotka za ekipu Rome je postigao reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

U istoj grupi, Qarabag i Atletico Madrid su u meču koji se igrao u terminu od 18.00 sati u Bakuu igrali neriješeno 0:0.

1. Chelsea 7
2. Roma 5
3. Atletico Madrid 2
4. Qarabag 1

U grupi “D”, Barcelona je na Camp Nou savladala Olympiakos rezultatom 3:1.

U istoj grupi, Juventus je na stadionu “Allianz” u Torinu slavio protiv Sportinga sa 2:1. Prvi pogodak za Juve je postigao bh. veznjak Miralem Pjanić, iz slobodnog udarca, dok je pobjedonosni pogodak djelo Marija Mandžukića, hrvatskog reprezentativca.

1. Barcelona 9
2. Juventus 6
3. Sporting 3
4. Olympiakos 0

U četvrtak su na programu mečevi 3. kola Evropske lige, a među najzanimljivije mečeve mogu se izdvojiti Crvena zvezda – Arsenal, Nice – Lazio, AC Milan – AEK Atina, Everton – Lyon i Hoffenheim – Bašakšehir.