Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka: Kraj za Sevillu i Porto, Pjaniću poluvrijeme

nasri1

Juventus i Leicester plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige prvaka. Stara dama je nakon pobjede od 2:0 u Portugalu, slavila i u uzvratnom susretu na svom terenu (1:0) i očekivano osigurala prolaz dalje.

Gol odluke u 42. minutu postigao je Dybala sa bijele tačke.

Prethodno je zbog igranja rukom u kaznenom prostoru isključen gostujući igrač Pereira.

Miralem Pjanić ušao je u igru na početku drugog dijela utakmice.

U drugom susretu odigranom večeras Leicester je napravio iznenađenje i eliminisao špansku Sevillu. Španci su u prvom susretu slavili s 2:1, no nisu uspjeli sačuvati tu prednost.

Morgan (27.) i Albrighton (54.) postigli su golove za pobjedu Leicestera od 2:0. Sevilla je od 74. minute igrala sa igračem manje nakon što je isključen Samir Nasri zbor udaranja glavom protivničkog igrača Vardyja. Bilo je to Nasriju prvo isključenje još od 29. decembra 2012. godine.

Da poraz bude teži, u 80. minutu potrudio se N'Zonzi promašivši penal koji je Špancima mogao donijeti barem produžetke.

Treba spomenuti da je menadžeru Craigu Shakespeareu to bila treća utakmica i treća pobjeda otkada je imenovan za šefa svlačionice aktuelnog prvaka Engleske. Podsjećamo, prije Seville, Leicester je pod njegovom palicom dobio Liverpoola (3:1) i Hulla (3:1). Lisice su tako i četvrtu domaću utakmicu u Ligi prvaka ove sezone riješili u svoju korist, uz ukupnu gol razliku 6:1.

U srijedu su na programu preostala dva meča u okviru osmine finala, u kojima se sastaju Atletico Madrid – Bayer Leverkusen i Monaco – Manchester City.

Ranije su se u četvrtfinale Lige prvaka plasirali Bayern Minhen, Real Madrid, Barcelona i Borussia Dortmund.