Liga prvaka: Maribor teško stradao, novi kiks Borussije iz Dortmunda (VIDEO)

maribor_liverpool

Večeras su u okviru trećeg kola Lige prvaka odigrane utakmice po grupama “E”, “F”, “G” i “H”.

Značajne pobjede su upisali Liverpool, Spartak Moskva, Manchester City, Shakhtar, Leipzig i Bešiktaš, javlja Anadolu Agency (AA).

U grupi “E”, Liverpool je kao gost na Ljudskom vrtu savladao Maribor sa visokih 7:0. Po dva gola za gostujući tim postigli su Roberto Firmino i Mohamed Salah, dok su se na listu strijelaca upisali i Coutinho, Oxlade-Chamberlain i Alexander-Arnold.

Bh. internacionalac u dresu Maribora Jasmin Mešanović u igru je ušao u 81. minutu pri rezultatu 5:0 za goste.

U istoj grupi Spartak Moskva je na “Otkrytiye Areni” u Moskvi savladala špansku Sevillu rezultatom 5:1.

1. Liverpool 5
2. Spartak Moskva 5
3. Sevilla 4
4. Maribor 1

U grupi “F”, Manchester City je na Etihadu, u jednoj od najzanimljivijih mečeva odigranih večeras, slavio protiv Napolija sa 2:1, dok je Feyenoord u Rotterdamu poražen od Shakhtar Donetska sa 2:1. Oba pogotka za goste je postigao Bernard.

1. Manchester City 9
2. Shakhtar 6
3. Napoli 3
4. Feyenoord 0

U mečevima grupe “G”, RB Leipzig je na “Red Bull Areni” u Leipzigu savladao Porto rezultatom 3:2, dok je Monaco kao domaćin na “Stade Louis II.” u Monaku poražen od Bešiktaša sa 1:2, a oba gola za tursku ekipu je postigao Cenk Tosun.

1. Bešiktaš 9
2. RB Leipzig 4
3. Porto 3
4. Monaco 1

U grupi “H”, Real Madrid je “Santiago Bernabéu” igrao neriješeno 1:1 protiv Tottenhama. Pogodak za Real je postigao Cristiano Ronaldo, dok je gosti do pogotka došli autogolom Raphaela Varanea.

U istoj grupi, APOEL je kao domaćin u Nikoziji igrao neriješeno 1:1 protiv Borussije Dortmund.

1. Tottenham 7
2. Real Madrid 7
3. Borussia Dortmund 1
4. APOEL 1

U srijedu su na programu sljedeći mečevi 3. kola Lige prvaka: Qarabag – Atletico Madrid, Anderlecht – PSG, Barcelona – Olympiakos Piraeus, Bayern Munich – Celtic, Benfica – Manchester United, Chelsea – AS Roma, CSKA Moskva – Basel i Juventus – Sporting.