Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka: Ronaldo oteo Raulu i posljednji rekord

cr7

Cristiano Ronaldo večeras je protiv Malmoa po ko zna koji put zlatnim slovima upisao svoje ime u nogometnu istoriju.

Zabio je dva gola i tako prestigao legendarnog Raula Blanca Gonzalesa na listi najboljih strijalaca Reala svih vremena. Ronaldo sada u dresu Reala na svom konto ima ukupno 324 gola u svim takmičenjima, dok je Raul ostao iza s 323 postignuta gola u dresu Madriđana.

Ronaldo je i jedini nogometaš u istoriji madridskog kluba koji ima više golova nego odigranih utakmica (324 – 306).

Real je tako stigao do druge pobjede u Ligi prvaka (u prvom kolu savladan je Shakhtar s 4:0). PSG je u grupi A bio bolji od Shakhtara s 3:0.

Večeras su odigrane utakmice drugog kola grupne faze UEFA-ine Lige prvaka još i u grupama B, C i D, a favoriti su uglavnom ostvarili očekivane rezultate.

U grupi B snage su u Moskvi odmjerili domaći CSKA i holandski PSV Eindhoven, a slavila je moskovska ekipa rezultatom 3:2. Drugi meč odigran je na Old Traffordu, gdje je Manchester United ostvario pobjedu protiv Wolfsburga 2:1.

Madridski Atletico u grupi C dočekao je portugalsku Benficu, koja je iz Madrida odnijela sva tri boda. Atletico je poveo na otvaranju utakmice, ali su igrači Benfice odgovorili sa dva gola u mreži domaćina i napravili iznenađenje večeri. U istoj grupi, nešto ranije su Astana i Galata odigralibez pobjednika, 2:2.

aguero lp

U grupi D je Borussia Moenchengladbach igrala na domaćem terenu protiv Manchester Cityja, a “građani” su slavili gostujuću pobjedu rezultatom 2:1. U drugom meču ove grupe snage su odmjerili Juventus i Sevilla, a italijanski prvak slavio je sigurnu pobjedu, 2:0.

tabela