Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka: Stara dama se vratila iz mrtvih, Arsenal se “otimao” 70 minuta

messi cech

Iako se u 55. minutu činilo da će Juventus u Torinu doživjeti pravi potop već u prvoj utakmice osmine finala Lige prvaka, ipak ćemo u Minhenu svjedočiti zanimljivom revanšu.

Sramota šta Španci rade ostatku Evrope! 

Bayern je u Torinu poveo u 43. minutu preko Mullera, a u 55. minutu Robben je nakon munjevite kontre u svom stilu “zalomio” u kazneni prostor i povećao vodstvo Bavaraca na 2:0. Gol Mullera bio je prvi koji je Juve primio u svim takmičenjima u posljednjih 879 minuta.

No, Stara dama se vratila. Prvo je Dybala smanjio u 63. minutu, a Sturaro izjednačio u 76. minutu utakmice. Bilo je to konačnih 2:2. Tako je Pep Guardiola kao trener ostao na samo jednoj pobjedi u posljednjih devet gostujućih utakmice nokaut faze Lige prvaka.

U Londonu poznata priča. Arsenal se “otimao” sve do dvadesetak minuta prije kraja, a onda je na scenu stupio Lionel Messi. Prvo u 71. minutu, a potom i u 83. minutu kada je pogodio iz penala. Arsenal – Barca 0:2. Barca je tako popravila klupski rekord, sada imaju niz od 33 utakmice bez poraza u nizu, u svim takmičenjima.

Kataloncima ostaje u revanšu rutinski privesti posao kraju. Mathieu Flamini je bio tragičar utakmice, ušao je u 82. minutu, a u 83. skrivio penal za konačnih 0:2 na semaforu.

Lionel Messi sa večerašnja dva gola stigao je do brojke 7 protiv Arsenala u posljednje 4 utakmice. I prvi je put zabio gol Petru Cechu. U prethodnih šest utakmica, nikada mu to nije pošlo za rukom.

Sutra su na programu još dvije preostale prve utakmice osmine finala u Kijevu Dinamo dočekuje Manchester Cityja, dok će PSV ugostiti madridski Atletico.