Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga za prvaka: Željo na Grbavici dočekuje Zrinjski

Ekipa Željezničara danas u 20 sati na Grbavici dočekuje Zrinjski u okviru sedmog kola fudbalske Lige za prvaka BiH. Meč između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe mogao bi odlučiti o tome ko će biti pobjednik takmičenja.

Trener Željezničara Slavko Petrović rekao je uoči današnjeg derbija da se radi o utakmici za koju se živi i u kojoj svi moraju dati svoj maksimum.

“Nadam se da ćemo biti na visini zadatka. Pozivam navijače da dođu i daju nam snagu u važnoj utakmici. Ako osvojimo tri boda naparavićemo važan korak ka tituli”, izjavio je Petrović.

Poznato je da neće moći računati na Semira Kerlu i Muhameda Musu, dok su ostali igrači u kombinaciji za sastav.

Trener Zrinjskog Blaž Slišković smatra da će, iako je utakmica od ogromnog značaja za obje ekipe, fudbalski prvak Bosne i Hercegovine biti odlučen tek u posljednjem kolu.

Slišković je uoči odlaska u Srajaveo rekao kako do kraja prvenstva i Željezničar, i Sarajevo, i Zrinjski, imaju po četiri teške utakmice.

Dodao je kako Zrinjski u svaku utakmicu ulazi s namjerom osvajanja tri boda, pa tako i u ovaj derbi, jer samo u slučaju pobjede Zrinjski će do kraja prvenstva sam odlučivati o svojoj sudbini.

Zbog akumuliranih žutih kartona današnju utakmicu propustiće Nermin Jamak, što će biti veliki hendikep za Mostarce s obzirom da je on, prema Sliškovićevim riječima, bio najbolji igrač Zrinjskog u nekoliko zadnjih utakmica.

Slišković i dalje ne može računati na ozlijeđenog Ivana Peku, a kapetan Pero Stojkić oporavio se od ozljede i vjerojatno će zaigrati od prve minute.

Fudbaleri Sarajeva sinoć su u prvoj utakmici 7. kola Lige za prvaka BiH rezultatom 1:0 savladali ekipu Slobode.