Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lineker jednom rečenicom razotkrio svu nemoć Messija i Argentine

messi_kraj

Nogometaši Francuske plasirali su se u četvrtfinale SP u Rusiji nakon što su u subotu u Kazanju u osmini finala svladali Argentinu sa 4:3, a junak susreta bio je 19-godišnji Kylian Mbappe, koji je izborio penal te je zabio dva pogotka.

Uz Mbappea (64, 68), za Francusku su još zabili Antoine Griezmann (13-pen) i Benjamin Pavard (57), dok su za Argentinu strijelci bili Angel Di Maria (41), Gabriel Mercado (48) i Sergio Aguero (90+3).

Lionel Messi je u Rusiju došao po naslov svjetskog prvaka, po jedini trofej koji mu je falio da ga se može nazvati najvećim ikad. No, u domovinu će se vratiti ponižen i osramoćen.

Jedan od najboljih igrača u istoriji u Rusiji je odigrao jako loš turnir, jedna dobra utakmica protiv Nigerije premalo je za ono što se od Messija očekivalo.

“Zbogom Rusijo! Messi je ponovno nestao… taman kada ga je nacija najviše trebala”, piše argentinska Marca i dodaje:

“Nije to bilo Messijevo prvenstvo. Jedan gol, doduše sjajan, ali jako malo je pokazao u svemu ostalome. Kada smo ga najviše trebali, nismo ga mogli pronaći. A za četiri godine imat će 35 godina i pitanje je hoće li tada biti na Svjetskom prvenstvu.”

Jedan od glavnih krivaca za debakl Argentine je i selektor Sampaoli. Jorge Sampaoli, pod kojim je Argentina razbijena i blijeda, kao što je bila i pod dva njegova prethodnika u zadnje tri godine, cijeli turnir djelovao je potpuno bezidejan i uspaničen.

Nakon sramotne predstave protiv Hrvatske u kojoj je postavljanjem igre koja paše protivniku i izostankom pravih reakcija bio glavni krivac za debakl (0:3) i dolazak na rub ispadanja sa SP-a, igrači su od vodstva saveza zatražili da oni sastave ekipu za utakmicu odluke. Messi je preuzeo konce reprezentacije u svoje ruke, no taj se potez pokazao dobrim samo protiv Nigerije, a ovako ga je prokomentirao slavni Gary Lineker nakon poraza od Francuske.

”Messi je prvi igrač u istoriji SP-a koji je i lažna devetka i lažni selektor u istoj utakmici.”