Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lineker: Leicesterova borba za titulu kida mi živce

riyad-mahrez-jamie-vardy-leicester-city_3434046

Gary Lineker, nekadašnji sjajni fudbaler i reprezentativac Engleske, s velikom pažnjom prati borbu Leicester Cityja za osvajanje naslova šampiona Engleske.

Proslavljeni engleski as kaže da mu te utakmice matičnog kluba iz rodnog grada kidaju živce više nego svojevremeno izvođenje penala na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sedam utakmica prije kraja Premier lige “lisice” su senzacionalni lider na tabeli sa pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Tottenham Hotspur, još jedan klub za koji je sjajni napadač igrao tokom svoje karijere.

“Ovo je zapravo veoma mučno. Sve se to pretvara u veliku vreću živaca. Nikada nisam imao problema s nervozom u svom životu. Izveo sam penal na Svjetskom prvenstvu i nisam ništa osjetio”, kaže Lineker.

Iako je veliki navijač kluba iz svog rodnog grada Lineker kaže da će se držati podalje od Leicesterovih utakmica do kraja sezone da im ne bi donio lošu sreću.

“Od kako sam počeo da idem gledati Leiceser, a to nije tako često, jer uglavnom radim subotom, nikada ih nisam vidio da pobijede. Pa, šta da radim? Neću ići na utakmice. Nastaviću da ih gledam na TV-u, jer je to do sada bilo u redu. Samo ne želim da upropastim cijelu stvar i zato ću se držati po strani”, jasan je Lineker.

Dodao je kako planira da ode gledati Leicester 1. maja protiv Manchester Uniteda na Old Traforda u susretu 36. kola. No, naglasio je da tu svoju odluku lako može pormijeniti.

Lineker je u svojoj bogatoj karijeri osim za Leicester i Tottenham igrao još za Everton, Barcelonu i Nagoya Grampus Eight. U dresu “gordog albiona” nastupio je 80 puta i postigao 48 golova.