Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fabiano Santacroce

Lippi ga je zvao u reprezentaciju Italije, danas je podstanar

Barbara Petrillo1 (1)

Od nogometa se oprostio u niželigašu Virtusu iz Verone prije dvije godine

Fabiano Santacroce bio je prije desetak godina jedan od najvećih italijanskih talenata. Međutim, defanzivac kojeg je Napoli kao 22-godišnjaka platio pet i pol miliona eura nije napravio karijeru kakva se očekivala.

Od nogometa se oprostio u niželigašu Virtusu iz Verone prije dvije godine.

Teška ozljeda koljena, manjak motivacije, ludi provodi, trošenje novca na alkohol i žene neki su od razloga zašto nije postao ono što su mnogi u njemu vidjeli – nasljednik Alessandra Neste.

U duelu sa slavnim Trezeguetom / FOTO: Instagram

U duelu sa slavnim Trezeguetom / FOTO: Instagram

“U Napoliju sam kažnjen jer sam zakasnio na trening, ali imao sam problema sa snom, pio sam tablete i nisam čuo alarm. Govorili su da se opijam i drogiram. Nikad nisam zapalio džoint. Nikad”, kaže 35-godišnji Santacroce.

“Da, izlazio sam navečer, ali sa svojom djevojkom i starim prijateljima. Lagalo se da idem u provode s Južnoamerikancima. Nisam imao puno prijatelja u nogometu, kao jednog od njih mogu navesti Hamšika”, rekao je bivši nogometaš koji sada radi kao agent i pokušava svoja iskustva prenijeti mladim nogometašima.

Santacroce sa suprugom i kćerkama / FOTO: Instagram

“S 20.000 eura dnevno sam pao na 10. I to s dvije tek rođene djevojčice. Nije bilo lako. Porodica mi je pomagala, supruga (Barbara Petrillo) se bavila modom… Patio sam naravno, ali novac mi nikad nije bio problem i pretjerano važan. Novac je samo sredstvo.”

Supruga Barbara Petrillo se bavi modom / FOTO: Instagram

Supruga Barbara Petrillo se bavi modom / FOTO: Instagram

Dok je bio u Napoliju, tadašnji italijanski selektor Marcello Lippi pozvao ga je u reprezentaciju za dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Postao je prvi tamnoputi fudbaler koji je pozvan u reprezentaciju Italije, ali nije dobio priliku zaigrati.

“Ako će njegovo prisustvo u reprezentaciji poslati poruku protiv rasizma, bit ću sretan”, rekao je Lippi tada kada ga je pozvao.

“Koliko danas zarađujem? Dovoljno da dobro živimo. Kao dijete sam imao jako malo novca i snalazio sam se. Dok sam igrao u Parmi, htio sam kupiti kuću, ali klub je upao u probleme pa nisam uspio. Danas živim kao podstanar, baš smo nedavno se preselili u veći stan. Sretni smo, nama je ovo dovoljno.”