Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vječiti derbi

LIVE Debakl Želje na Grbavici, Sarajevo slavilo 3:0

FNA_98775

Susret sudi Irfan Peljto iz Sarajeva

90+… Igra se sudačka nadoknada na Grbavici… Peljto je produžio četiri minuta…

74.min… GOOOOL! Debakl Želje na Grbavici. Tatar pogađa za 0:3, to je njegov 10. gol u sezoni… Na ovom LINKU možete gledati LIVE STREAM!

70.min… Na Grbavici nema promjene, Sarajevo smireno privodi utakmicu kraju… Sloboda je slavila s 2:1 protiv Zvijezde 09.

62.min… Velika šansa za Želju, ali golman Sarajeva na vrijeme je istrčao ispred Ramovića koji je šutirao malo pored gola…

60.min… Na Grbavici nema promjene rezultata, ali veliki preokret na Tušnju, Sloboda vodi 2:1, Vidović je pogodio iz penala…

Sloboda je izjednačila protiv Zvijezde 09 u 82.minutu golom Vidovića, sada je na Tušnju 1:1…

50.min… U nastavku Željo ima nešto više loptu u nogama i blagu inicijativu, ali nema konkretne prijetnje za gol Sarajeva… Na ovom LINKU možete gledati LIVE STREAM!

46.min… Počelo je drugo poluvrijeme na Grbavici, Srđan Stanić od starta drugog dijela umjesto Siniše Stevanovića u ekipi Želje… Musemić nije ništa mijenjao… Na ovom LINKU možete gledati LIVE STREAM!

Poluvrijeme na Grbavici, Sarajevo ima ogromnu prednost od 2:0, golovima Lazića i Velkoskog u prvih 15 minuta utakmice! Bordo tim je igrao puno bolje i zasluženo vodi. S druge strane, Željina predstava vrlo blijeda, pogotovo zadnje linije. Bogičević je kiksao kod prvog, a Sipović i Stevanović kod drugog gola Sarajeva.

40.min… Tatar u dresu Sarajeva dobija prvi žuti karton na utakmici…

38.min…Nema promjene rezultata na Grbavici, i dalje gosti sa Koševa vode 2:0… Sudac Peljto opominje Musemića zbog, prijeti mu isključenjem…

30.min… Na Grbavici i dalje 0:2… Na Tušnju je poluvrijeme, Sloboda gubi 0:1…

15.min…GOOOOL! Željo u nokdaunu, Sarajevo vodi 2:0, strijelac je Velkoski… Nova katastrofalna reakcija Željine zadnje linije. Sipović je prvo izgubio duel s Ahmetovića, a onda se Velkoski prikrao iz leđa Stevanovića i rutinski zabio za 0:2…

11.min… GOOOOOL! Nakon ubačaja iz kornera Sarajevo povelo golom Lazića… Veoma loša reakcija Željine odbrane, Bogičević je zaboravio na Lazića, koji je loptu sa tri – četiri metra koljenom nesmetano pospremio u mrežu kroz noge Kjosevskog…

5.min… Na Grbavici i dalje 0:0, bez velikih prilika…

U toku je i susret Slobode i Zvijezde 09 na Tušnju, gosti od 28. minuta golom Predragovića vode 1:0… Ranije su završene utakmice Mladost – Tuzla City 0:1, Radnik – Čelik 0:0…

1.min… Počeo je vječiti derbi na Grbavici…

Rezultati by SofaScore

Uoči samo početka utakmice na Grbavici minuta šutnje u čast preminulom Vasiliju Čiki Radoviću.

Željezničar i Sarajevo večeras na Grbavici igraju 118. gradski derbi, u okviru 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Treneri Amar Osim i Husref Musemić odabrali su početne sastave za ovaj susret.

Za Željezničar će od prve minute zaigrati: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Šabanadžović, Krpić, Mujezinović, Ramović, Bogičević, Zajmović, Hajdarević, Sipović.

Musemić se odlučio za ovih 11: Kovačević, Stanojević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Mujakić, Crepulja, Halilović, Tatar.

Navijači Sarajeva već su ispunili tribinu koja je za njih namijenjena, dok navijači Željezničara još uvijek pristižu na stadion.

Navijači Željezničara pred početak derbija sa Sarajevom postavili su ispred tribine Jug transparent sa porukom Nogometnom savezu BiH.

Susret sudi Irfan Peljto iz Sarajeva.