Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

LIVE Penali na Koševu, Željo remijem u Podgorici prošao dalje

sarajevo_zaria_9
FOTO I. Kralj / Fokus.ba

Sarajevo se oprašta od Evrope. Zaria je slavila 6:5 u penal lutriji.

Penali na Koševu…

Kraj u Podgorici, Željo je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Nakon pobjede od 1:0 na Grbavici, u uzvratu protiv Zete bilo je 2:2. U drugom kolu tim sa Grbavice igrat će protiv švedskog AIK-a.

77.min… Zeta je izjednačila protiv Želje u Podgorici, sada je 2:2… Strijelac je bio Krstović…

95.min… U produžecima će Zaria igrati sa igračem manje, isključen je Novicov…

87.min… Kakva šteta, Crnkić je promašio penal, sve smo bliže produžecima na Koševu…

61.min… GOOOOOOOOOOOL… Željo vodi, strijelac je Lendrić… Sada je 2:1 za plave u Podgorici, i samo čudo našeg predstavnika može spriječiti da se plasira u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope…

60.min… Gol na Koševu… Zaginailov je smanjio na 2:1, šteta. Aktuelni rezultat vodi nas u produžetke, Sarajevo ima pola sata da zabije novi gol i osigura plasman dalje. Ali mora biti oprezna ekipa Mehmeda Janjoša, još jedan gol ne smiju primiti, jer u tom slučaju morali bi zabiti dva…

45. min… Kraj prvog dijela u Podgorici, Zeta – Željezničar 1:1…

Fudbaleri Sarajeva nakon prvog poluvremena vode protiv Zarije Balti rezultatom 2:0 na Koševu u okviru revanš utakmice prvog pretkola Evropske lige.

Tim Mehmeda Janjoša od početka meča je nametnuo svoj tempo i bio dominantniji rival na terenu.

Nakon pet minuta igre, Sarajevo je imalo dobru priliku preko Almira Bekića, koji je dobro šutirao s 30-ak metara ali je golman Zarije dobro reagirao, da bi dvije minute poslije Nermin Crnkić se okušao ali lopta odlazi preko gola.

U 11. minuti Anel Hebibović se našao u dobroj prilici ali iz neposredne blizine gola glavom šutira pored stative protivnika.

Ofanzivna igra ‘bordo’ tima je urodila plodom kada u 13. minuti Hebibović dovodi Sarajevo u vodstvo od 1:0 nakon gužve u šesnaestercu Zarije.

Nakon vodstva ‘bordo’ tim je nastavio s napadima, a takva igra je nagrađena dosuđenim penalom u 35. minuti. Oboren je Elvis Sarić a s bijele tačke pogađa Advan Kadušić.

Trenutni rezultat Sarajevo vodi u drugo pretkolo, budući da je u prvom meču bilo 2:1 za Zariju.

U Podgorici igraju Zeta i Željezničar trenutno je 1:1. Domaći su poveli golom Kukuličića u 29. minutu, ali je samo tri minuta kasnije Željo poravnao preko Zakarića. Podsjećamo u prvom meču bilo je 1:0 za Plave s Grbavice, i nakon gola Zakarića bh. predstavnik ide dalje i s minimalnim porazom.

Završeno je 1. poluvrijeme.

Široki se odbranio i plasirao u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope