Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pukla tetiva

Liverpool bez Keite do kraja sezone

keita (1)

Keita je napustio teren nakon 24 minuta igre u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona na Camp Nou protiv Barcelone

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, u završnici sezone neće moći računati na izuzetno važnog veznog fudbalera Nabyja Keitu, prenosi Anadolu Agency (AA).

U preostalim ključnim utakmicama za “redse“ u Ligi šampiona i Premier ligi Keita neće igrati zbog povrede koju je zadobio u porazu 0:3 od Barcelone sredinom sedmice. Postoji mogućnost da će Keita, inače reprezentativac Gvineje, propustiti i Afrički kup nacija, koji počinje 21. juna u Egiptu.

“Keita ima povredu aduktora visokog stepena, odnosno pukla mu je tetiva. To su loše vijesti i za nas i za njega, a ide i Afrički kup nacija“, rekao je Klopp.

Keita je napustio teren nakon 24 minuta igre u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona na Camp Nou protiv Barcelone. Gvinejac će propustiti oglede protiv Newcatslea i Wolverhamptona u Premier ligi u kojoj se “redsi“ bore za titulu, te revanš polufinala Lige šampiona protiv “Barce“.

Keita je u Liverpool došao u ljeto 2018. godine iz RB Leipziga. Od tada je za klub sa Anfielda odigrao 32 takmičarske utakmice i postigao tri gola. U karijeri je nastupao još za Istres iRB Salzburg.