Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liverpool bolji od Leicestera, Hiddink debitovao remijem

liverpool345

Leicester, aktuelni lider engleske Premijer lige doživio je u 18. kolu tek drugi poraz sezone, nakon što je na „Enfild“ stadionu poražen od Liverpoola, rezultatom 0:1.

Pobjednički gol za “crvene” postigao je belgijski napadač Christian Benteke u 63. minutu na asistenciju Roberta Firminha. Ovom pobjedom Liverpool se vratio u borbu za četvrto mjesto, od kojeg ga dijeli pet boda.

https://www.youtube.com/watch?v=DLp3wptowoI

Leicesterov poraz iskoristio je Manchester City, koji je pobjedom protiv Sunderlenda (4:1) primakao lideru na tri boda.

Novi menadžer Chelsea Guus Hiddink nije uspio zabilježiti pobjedu na svom debiju na klupi londonskog kluba. Plavci su na Stamford Bridgeu poveli golom Diega Coste, a onda su gosti izjednačili pogotkom Odiona Ighaloa. Kosta je drugim golom, izjednačio u 65. minutu, a tragičar meča bio je Oskar, koji je deset minuta prije sudijskog zvižduka promašio penal za Chelsea, pa je meč završio s neriješenih 2:2. Nakon ovog remija Chelsea ostaje na 15. poziciji.

https://www.youtube.com/watch?v=IiXSLBXn7gk

Swansea je zabilježio važnu pobjedu u borbi za opstanak, savladavši kod kuće West Bromwich Albion sa 1:0 . Posljednja na tabeli Aston Villa je protiv West Hama remizirala sa 1:1, i tako povećala učinak na osam bodova.

Tottenham se trijumfom protiv Norwicha (3:0) izdvojio na četvrtoj poziciji. Oba pogotka za Spurse postigao je Harry Kane. Bournemouth i Crystal Palace utakmicu su završili bez golova.

Ukoliko ostvari pobjedu protiv Sauthemptona u posljednjem meču 18. kola, Arsenal bi mogao da pretekne Leicester na liderskoj poziciji, navodi Anadolu Agency.