Liverpool deklasirao Watford i zasjeo na vrh tabele

mane-coutinho

Fudbaleri Liverpoola savladali su Watford na svom terenu sa 6:1 (3:0) u 11. kolu Premiershipa.

Ekipa Jurgena Kloppa sada se osamostalila na vrhu tabele i tako na pravi način iskoristila kikseve rivala.

Redsi imaju 26 bodova, Chelsea ima 25, dok Manchester City i Arsenal, koji su remizirali sa Middlesbroughom, odnosno Tottenhamom imaju bod manje.

Liverpool je nastavio sa ubjedljivim partijama, a pobjedu svom timu doneli su dvostruki strijelac Mane, Coutinho, Can, Firminho i Wijnaldum. Janmmaat je samo uspio da ublaži ubjedljiv poraz pogotkom u 75. minutu.

Domaći su poveli u 27. minutu nakon kornera, Coutinho je lijepo centrirao, loptu je dočekao Mane i zatresao mrežu. Samo tri minuta kasnije prednost je duplirana kada je Coutinho bio precizan udarcem po zemlji sa oko 18 metara.

Na 3:0 povisio je Can, Lallana je lijepo ubacio loptu sa desne strane, a njemački fudbaler sa peterca pogodio glavom. Tim rezultatom otišlo se na odmor, ali Liverpool se tu nije zaustavio već je novi gol stigao u 57. minutu.

Lallana je na desnoj strani kaznenog prostora ubacio loptu u peterac, na pravom mjestu bio je Firminho. Na novi gol čekalo se tri minuta. Sada je Firminho bio u ulozi asistenta, prošao je po desnoj strani, nije uspio da prođe protivničkog igrača, ali mu se priključio Mane u petercu, Brazilac mu je dodao loptu, a on bio precizan.

Petnaest minuta pre kraja gostujući fudbaleri ublažili su poraz, Amrabat je bio asistent, a strijelac Janmaat.

Liverpool je želio da još nekim pogotkom potpuno dotuče rivala, Sturridge je dva puta pogađao prečku, viđeno je još nekoliko kvalitetnih akcija, a u prvom minutu sudijske nadoknade Wijnaldum je postigao svoj prvi gol u dresu Liverpoola nakon fenomenalne akcije.